2020 Yeme-İçme Trendleri

17-01-2020 10:14
2020 Yeme-İçme Trendleri

2020 Yeme-İçme Trendleri

 

2020 yılına girdiğimizden beri çok az zaman geçtiği şu günlerde, yılın yeme-içme trendleri de iyice belirginleşti. Bu yıl yeme-içme trendleri, yeni malzemeleri ve değişen müşteri talepleri yeniden şekilleniyor.

 

2020’de hangi yemek trendlerinin popüler olacağını öğrenmek ister misiniz? Cevabınız evetse, içeriğimizi okumaya devam edebilirsiniz.

 

1. Alternatif Süt Çeşitleri

 

Yakın gelecekte badem sütü ve soya sütü gibi seçenekler büyük kahve zincirlerinin tezgahlarında yerini aldı. 2020’de ise karşımıza daha farklı çeşitler çıkmaya devam edecek. Hindistancevizi sütü, pirinç sütü ve yulaf sütü gibi alternatifleri sık sık görmeye hazır olun.

 

2. Farklı Diyet Türlerine Uygun Yiyecekler

 

 
 

Yakın zamanda yapılan araştırmalar, bu yıl karşımıza glütensiz ve vejetaryen yiyecekler alternatiflerinden daha farklı seçeneklerin çıkacağını gösteriyor. Marketlerde ve restoranlarda farklı diyet türlerine uygun yiyecekleri sık sık göreceğiz. Vegan ve ketojenik diyetlere uygun yiyecekler, 2019’da olduğu gibi 2020’de de oldukça popüler olacak.

 

3. Kahve Bazlı Kokteyller

 

Düşük alkollü kokteyller 2020’de her yerde karşımıza çıkacak. Bununla birlikte, yapımında kahvekullanılan kokteyller de son derece popüler olacağa benziyor. Yakın zamanda hayatımıza giren ve çok sevilen Espresso Martini gibi, Espresso Tonik ve nitro soğuk demleme içecekler evlerde ve restoran menülerinde yerini alacak.

 
4. Çeşitli Ezmeler
 

Fıstık ezmesi, badem ezmesi, fındık ezmesi gibi ezme çeşitleri mutfaklarımızda giderek daha büyük yer tutmayagörsün, bu yıl farklı ezme çeşitleri de hayatımıza girecek. Kaju ezmesi, karpuz çekirdeği ezmesi, makademya fındığı ezmesi gibi yeni alternatifleri tatmak için kendinizi hazırlayın.


5. Etle Bir Araya Gelen Lezzetler

 

 
 

Bitki temelli beslenme trendi bu yıl da devam edecek. Küresel ısınmanın olumsuz etkilerini tüm şiddetiyle hissettiğimiz bu günlerde, et alternatiflerinin yanı sıra, etle birlikte tüketilen bitki bazlı besinlerin de önemi aratacak. Burgerlerde kullanılan et miktarı azalırken, yerine mantar gibi farklı seçenekler gelecek. Bu yöntem daha sağlıklı bir beslenme diyetinin önünü açarken, tüketiciler için de daha uygun fiyatlı alternatifler sunacak.

 

6. Sürdürülebilirlik Trendi

 

2019 yılında sıklıkla karşımıza çıkan sürdürülebilirlik trendi, 2020 yılında da hayatımızda olacak. Restoranlar, sürdürülebilirlik trendine ne kadar uyum sağladıkları ile anılmaya başlayacak. Tek kullanımlık plastiklerin kullanımdan kalkması ve sürdürülebilir çiftçiliğin artması ile bu trend yeni, daha sağlıklı ve gezegenimiz için daha faydalı bir beslenme alışkanlığının kapısını açacak.

 

7. Süper Besinler

 

Sağlıklı beslenme trendinin hayatımıza girişi çok yeni değil. Ancak 2020’de de süper gıdaların tüketimi artacak ve gelişecek. İçeriğinde kolajen olan gıdaların yanı sıra, sindirim sağlığı için faydalı besinler de 2020 yılında karşımıza çıkacak.

 

8. Aşırı Süslü, Aşırı Büyük Tatlılar

 

 
 

Sürdürülebilirlik ve sağlıklı beslenme trendinin tam tersi olarak düşünebilecek aşırı süslü, aşırı büyük tatlılar yükselişe geçiyor. Instagram kültürünün bir parçası olarak görülen, görselliği ile ön plana çıkan bu tatlılar içinde bulunduğumuz yılda son derece popüler olacak. Özellikle dev milkshake’leri bu yıl her yerde göreceğiz gibi görünüyor.

 

9. Daha da Çok Karnabahar

 

Karnabahar 2019 yılında olduğu gibi, 2020 yılında da bir karbonhidrat alternatifi olarak sıklıkla tüketilecek. Daha çok menüde ve yemek tarifinde karnabaharlı, lezzetli tarifler göreceğiz. Bu yıl, klasik karnabahar tariflerinin pabucu dama atılacak gibi görünüyor.

 

10. Farklı Şeker Alternatifleri

 

Her geçen gün şekerle ilgili çıkan olumsuz haberler çoğalıyor. Bu da şeflerin ve yemek endüstrisinin farklı şeker alternatiflerine yönelmesine neden oluyor. Bu yıl da hurmayı, hindistan cevizini ve taze meyveleri tatlı tariflerinin içinde sık sık göreceğiz.


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.