Badem Sütü İle İlgili Merak Ettiğiniz Her Şey

24-06-2019 14:34
Badem Sütü İle İlgili Merak Ettiğiniz Her Şey
Badem Sütü İle İlgili Merak Ettiğiniz Her Şey

Spot: Son zamanların popüler gıdası badem sütü ile ilgili merak ettiğiniz tüm bilgileri içeriğimizde derledik. Keyifli okumalar!
 
Badem sütü, laktoz intoleransı olan kişiler ve inek sütünü sindirmekte güçlük çekenler için mükemmel bir alternatiftir. Günümüzde süte alerjisi olan pek çok kişi, inek sütü yerine badem sütünü tercih etmektedir. Laktoz intoleransının dünya genelinde sık görülen bir rahatsızlık olması, badem sütünü bu denli popüler hale getiren sebeplerin başında gelir. 
 
Badem sütü, özellikle diyabet veya böbrek rahatsızlığı olan kişilere tavsiye ediliyor. Çünkü yüksek kaliteli organik badem sütü, inek sütüne nazaran daha az karbonhidratlı kalsiyum takviyesi ve sağlıklı yağ içeriyor.
 
Badem Sütünün Besin Değerleri

Badem sütü, laktoz intoleransı olan kişiler için iyi bir inek sütü alternatifi olurken; inek sütünün karşıladığı tüm besin değerlerini karşılamada yeterli değildir. İnek sütü, kalsiyum ve protein değerleri açısından badem sütüne göre daha zengindir. Bu nedenle özellikle emziren ve D vitamini, B vitamini ve protein ihtiyacı yüksek olan kadınlar için inek sütü, badem sütüne göre daha iyi bir alternatiftir. Badem sütünün yüksek kalori değeri, kilo artışına da neden olabilir. Özellikle marketten badem sütü alınırken ürün etiketini okumak ve şeker değerlerini kontrol etmek son derece önemlidir. Badem sütü satın alırken ekstra zenginleştirilmiş badem sütü tercih etmek, gereken besin değerlerini karşılamada daha faydalı sonuçlar doğuracaktır.

 

Badem sütünün inek sütü ile kıyaslama sonucunda ortaya çıkan en önemli artısı, doymuş yağ ve kolesterol içermemesidir. Badem sütü, inek sütü ve soya sütüne göre daha az kalori ve toplam yağ miktarı içerir. Kilo vermek isteyen kişilere badem sütü tavsiye edilmesinin en önemli sebeplerinden biri de budur.

 
Badem Sütü Kanseri Önleyebilir

Badem sütü sadece lezzetli bir inek sütü alternatifi değildir; aynı zamanda prostat kanserinin büyümesini yavaşlatmakta etkilidir. 2011 yılında yapılan bir çalışmada, badem sütü içmenin prostat kanseri hücrelerini baskılayabildiği bildirildi. Araştırmacılar inek sütü, badem sütü ve soya sütüne maruz kalan kanser hücrelerini araştırdılar. İnek sütü bu kanser hücrelerinin büyümesini teşvik ederken, badem sütü büyümenin yüzde 30’dan fazlasını baskılamayı başardı.
 
Badem Sütü Bebeklere Uygun Değildir

2014 yılında yapılan bir çalışmanın sonuçlarına göre, 4 ay ila 14 ay arasında badem sütü verilen bebekler protein ve kalsiyum yetersizliği çekiyorlardı. Bu bebekler aynı zamanda anemik olmaya meyilliydi, yavaş büyüyorlardı ve D vitamini seviyeleri de düşüktü. Bu nedenle bebeklere badem sütü vermek doğru değildir.
 
Evde Kendi Badem Sütünüzü Nasıl Yaparsınız?

Badem sütünüz tamamen katkısız olsun istiyorsanız, en doğru çözüm evde kendi badem sütünüzü yapmaktır. Bunun için bademlerinizi bir gece boyunca ıslatın. Bademler suda ne kadar uzun süre beklerse, sütünüz o kadar kremamsı olacaktır.
 
Bir gece bekledikten sonra bademlerinizi süzün ve tatlı su ile öğütün. Öğütülmüş bademleri süzdükten sonra sütünüz hazır! Sütü kendi başına içmek istiyorsanız, biraz tatlandırıcı eklemek isteyebilirsiniz. Bunun için akçaağaç şurubu tercih edebilirsiniz.

Badem sütü buzdolabında sadece birkaç gün taze kalabilir, bu nedenle üretiminizi küçük miktarlarda yapın. Çiğ badem satın almak için linke tıklayın:
 
Afiyet olsun!

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.