Evde Dondurma Nasıl Yapılır?

01-07-2020 11:10
Evde Dondurma Nasıl Yapılır?
Evde Dondurma Nasıl Yapılır?
 

Dondurma artık her mevsim kolaylıkla ulaşılabilir olsa da bizim için dondurma demek hep yaz mevsimi demek! Özellikle de aile ve arkadaşlarla yaz akşamları bir arada yenilen dondurmanın keyfi paha biçilemez.


Her şeyi evde kendimiz yapmaya başlamışken bu serüvene dondurmayı da katmak istedik. Dondurma makineniz yok mu? Sorun değil! Sizin için makine gerektirmeyen tarifleri derledik. El emeği değen her lezzetin daha güzel olduğunu biliyoruz.


Sıcak bir günde kendiniz için güzel bir ara verin ve yapmak istediğiniz dondurma tarifini seçin. Hem serin hem kremsi kıvamlı hem de içine ne koysanız yakışıyor.


Kendi dondurmamızı yapıyor olmanın en güzel yanı, beslenmemize uygun şekilde dilediğimiz malzemeleri eklemek veya çıkarmak. Hem sağlıklı hem de tam istediğimiz gibi.

 

Hadi başlayalım!


En sevdiğiniz meyveleri ya da hoş olacağını düşündüğünüz her türlü lezzeti ekleyebilirsiniz.

 
Çilekli Dondurma
 
 
 
 

Taptaze meyvelerle yaz başlasın!

 

Malzemeler:

 

· 400 gram çilek

· 250 gram mascarpone peyniri

· 200 ml. yoğunlaştırılmış süt

· Külah veya kase

 

Hazırlanışı:

 

1. Çileği saplarından ayırın. Ardından birkaç ufak parçaya bölün.

2. Böldüğünüz çilekleri düz bir kaba alıp bir kaşık veya patates ezici yardımıyla ezin.

3. Ezdikten sonra mascarpone peynirini ilave edip ezmeye devam edin. (topaklanma olabilir)

4. Ardından yoğunlaştırılmış sütü ekleyin. Hepsini iyice karıştırın.

5. Hazırladığınız bu karışımı metal veya plastik bir kaba aktarın ve dondurucuya yerleştirin.

6. Kaselere veya konilerle servis etmeden önce ertesi güne kadar veya en az 6 saat bekleyin.

Sonra da afiyetle yiyin!

 
Mangolu Dondurma
 
 
 
 

Egzotik tatları sevenlere!

 

Malzemeler:

 

· 250 gram mango (dilimlenmiş-dilerseniz arttırabilirsiniz)

· 225 gram pudra şekeri

· 2 adet büyük yumurta ve 4 adet yumurta sarısı

· 600 ml. Krema

 

Servis için:

 

· Dilimlenmiş ahududu

· Külah veya kase

 

Hazırlanışı:

 

1. Küçük bir tavaya mango ve 2 yemek kaşığı şekeri koyun.Şeker eriyene kadar orta ateşte pişirin. Aynı anda bir patates ezici yardımıyla mangoyu iyice ezip püre haline getirin.

2. Koyu bir kıvam alana kadar yaklaşık 5 dakika pişirin. Daha sonrasında bu karışımı süzgeçten geçirin ve süzgecin içinde kalan tohumları ayırın.

3. Bir kabı ocağa alıp içerisinde su kaynatın.

4. Yumurtaları, yumurta sarısını ve kalan şekeri bir kaseye koyun. Bir blender yardımıyla çırpın. Ardından elde ettiğiniz karışımı, ocaktaki kabınızda benmari usulü pişirin.

5. Bir blender yardımıyla koyu bir kıvam alana kadar 3-4 dakikada bir çırpın. Ardından ocaktan alın ve soğuyana kadar karıştırmaya devam edin.

6. Başka bir kapta kremayı çırpın, daha sonra yumurta karışımını hafifçe ilave edin.

7. Hazırladığınız karşımı donabileceği dar bir kaba dökün. Üzerine, en başta hazırladığınız mango harcını bir kaşık yardımıyla gezdirin. Kabı streç film ile örtüp 6 saat kadar soğumasını bekleyin.

8. İster kase, ister külah ile servis edebilirsiniz.

9. Taze meyvelerle renk katmayı unutmayın, şimdiden afiyet olsun!

 
Vegan Çikolatalı Dondurma
 

 
 

Her beslenme tipine uygun bir dondurma var!

 

Malzemeler:

 

·  2 adet 400 gram hindistan cevizi sütü

·  175 gram pudra şekeri

·  50 gram kakao tozu

·  100 gram vegan bitter çikolata (doğranmış)

·  1 çay kaşığı deniz tuzu

·  1 çorba kaşığı vanilya özü veya 1 çay kaşığı vanilya ezmesi

· 2 yemek kaşığı mısır unu

 

Hazırlanışı:

 

1. Bir tencere içerisine Hindistan cevizi sütünün çoğunu dökün. Ardından şeker, kakao, çikolata deniz tuzunu ve vanilyayı ekleyin. Şeker ve çikolata eriyene kadar yaklaşık 10 dakika hafif ateşte pişirmeye devem edin.

2. Hindistan cevizi sütünün çoğunu bir tencereye dökün ve daha sonra için küçük bir kısmını ayırın. Tavaya şeker, kakao, çikolata, deniz tuzu ve vanilya ekleyin.Şeker eriyene ve çikolata eriyene kadar 10 dakika hafifçe ısıtın.

3. Mısır unu ve hindistan cevizi sütünü karıştırın. En başta yaptığınız sıcak süt karışımına ekleyin ve 5-10 dakika daha pişirin.

4. Kremamsı bir kıvam elde edene kadar karıştırmaya devam edin. Bir kaseye süzün, sonra örterek oda sıcaklığına soğumaya bırakın.

5. Karışımı geniş tabanlı bir plastik veya metal kaba aktarın. Her 20 dakika da bir karıştırarak 3 saat dondurun. Ardından dondurucuya dayanıklı bir kaba aktarıp servise hazır olana kadar bekletebilirsiniz.

 

Görseller: Pinterest


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.