Evde Yapabileceğiniz Kolay ve Farklı Makarna Tarifleri

15-05-2020 10:20
Evde Yapabileceğiniz Kolay ve Farklı Makarna Tarifleri

Evde Yapabileceğiniz Kolay ve Farklı Makarna Tarifleri

 

Makarna tarifleri söz konusu olduğunda, yaratıcılığımızı kullanabileceğimiz pek çok tarif var. Özellikle evde kaldığımız bu dönemde, hepimiz bol bol makarna pişiriyoruz.

 

Aşağıda paylaştığımız makarna tariflerinde sahip olduğunuz malzemeleri kullanabilir ya da malzemeler içinde değişiklikler yapabilirsiniz. Farklı baharat ve taze ot çeşitleri ile makarnalarınıza yepyeni tatlar kazandırabilirsiniz. Şimdiden iyi okumalar ve afiyet olsun!

 

Pasta Peperonata

 

 
 

Malzemeler


· 2 kırmızı biber

· 2 sarı biber

· Sızma zeytinyağı

· 2 kırmızı soğan

· 2 diş sarımsak

· 2 avuç dolusu taze maydanoz

· 2 yemek kaşığı balzamik sirke

· 2 avuç parmesan peyniri (yerine eski kaşar da kullanabilirsiniz)

· 2 çorba kaşığı mascarpone peyniri (yerine krema ya da krem peynir de kullanabilirsiniz)

· 1 paket makarna (tercihe göre rigatoni, penne veya spaghetti olabilir)

 

Tarif


1. Biberleri dilimleyin. Orta ateşte bir tavada biraz zeytinyağı, tuz ve karabiber ile çevirin. Üzerine bir kapak yerleştirin ve yumuşayana kadar 15 dakika yavaşça pişirin. Biberleri yavaş yavaş pişirmek lezzeti ortaya çıkaracağından acele etmeyin.

2. Biberler pişerken soğan soyun, ince ince dilimleyin. Sarımsakları soyun ve rendeleyin. Maydanoz yapraklarını ince ince doğrayın ve sapları ayırın.

3. Soğanları tavaya ekleyin ve 20 dakika daha pişirin. Ardından sarımsak ve maydanoz saplarını ekleyin ve hepsini tavada çevirerek yaklaşık 3 dakika pişirin. Tadına bakın ve damak tadınıza göre tuz ve karabiber ekleyin. Balzamik sirke ekleyin.

4. Parmesanınızı rendeleyin ve mascarpone peynirinizle birlikte tavaya ekleyin.Makarnayı pişirmeye geçmeden ısıyı en düşüğe indirin.

5. Tuzlu su kaynatın. Makarnayı kaynar suya ekleyin ve paket üzerindeki talimatlara göre pişirin. Pişme işlemi sona erdiğinde bir miktar pişirme suyunu sos için ayırın.

6. Biber karışımı, makarna ve maydanoz yapraklarını bir kaba alın. Üzerine pişirme suyunu ve bir miktar zeytinyağı ekleyin ve iyice karıştırın.

7. Parmesan peynirinin geri kalanını üzerine serperek servis edin.

 

Yeşil Zeytinli Makarna

 

 
 

Malzemeler


· 250 gram makarna (tercihen orecchiette)

· 3 yemek kaşığı zeytinyağı

· 2 diş sarımsak

· 150 gram yeşil zeytin

· 8 yemek kaşığı konserve domates

 

Tarif


1. Makarnayı tuzlu kaynar suda paket üzerindeki talimatlara göre pişirin.

2. Sarımsakları soyun, dilimleyin ve yumuşayıncaya kadar kızartın.

3. Yeşil zeytinleri doğrayın.

4. Zeytinleri sarımsakların bulunduğu tavaya ekleyin. Damak tadınıza göre baharatlarınızı katın ve 2 dakika kadar pişirin.

5. Domates konservesini ekleyin ve 5 dakika pişirin.

6. Sosu makarnaya ekleyerek servis edin.

 

 

İtalyan Usulü Ev Makarnası

 


 
 

Malzemeler


· 300 gram makarna (tercihen rigatoni)

· Zeytinyağı

· 50 gram ekmek kırıntısı

· 1 çay kaşığı kırmızı pul biber

· Taze turp

· 2 diş sarımsak

· 1 avuç taze kekik

· 8 kurutulmuş domates

· Sızma zeytinyağı

 

Tarif


1. Makarnayı paket talimatlarına göre kaynar tuzlu su içinde bir tencerede pişirin, ardından bir bardak nişastalı pişirme suyu saklayarak süzün.

2. 2 yemek kaşığı zeytinyağı, ekmek kırıntıları ve pul biberleri orta yüksek ısıda büyük bir tavaya koyun. Turpları ince ince dilimleyin, karışıma ekleyin ve düzenli olarak karıştırarak 5 dakika ya da gevrekleşinceye kadar kızartın. Karışımı bir kaseye alın ve bir kenara bırakın.

3. 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyduğunuz tavayı orta ateşe koyun. Sarımsakları ince ince dilimleyin ve tavaya koyun. Kekik yapraklarını ve kurutulmuş domatesleri ve ekmek kırıntılarını ekleyin. Sadece 1 dakika kızartın. Biraz pişirme suyu ekleyerek gevşetin.

4. Makarna ve sosu bir kaseye alın üzerine hafifçe sızma zeytinyağı ekleyip servis edin.

 

Afiyet olsun!

Görseller: jamieoliver.com


 


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.