Hindistan Cevizi Sütünün Faydaları Nelerdir?

03-07-2019 11:27
Hindistan Cevizi Sütünün Faydaları Nelerdir?

Hindistan Cevizi Sütünün Faydaları Nelerdir?

 

Son dönemde oldukça popüler hale gelmiş olan Hindistan cevizi sütü, inek sütünün yerine kullanılabilecek sağlıklı bir alternatiftir. Hindistan cevizi sütü faydaları ve kullanımı ile ilgili bilgi almak için yazımızın devamını okuyabilirsiniz.

 

Hindistan Cevizi Sütü Nedir?


Hindistan cevizi sütü, olgun Hindistan cevizi meyvesinin beyaz etli bölgesinden yapılır. Sütün yoğun bir kıvamı ve zengin, kremamsı bir dokusu vardır.

 

Hindistan cevizi sütü, Tayland ve diğer Güneydoğu Asya mutfaklarında yaygın bir biçimde kullanılır. Ayrıca Hawaii, Hindistan ve bazı Güney Amerika ülkelerinde de popülerdir.

 

Hindistan cevizi sütü, olgunlaşmamış yeşil Hindistan cevizi meyvesinde bulunan Hindistan cevizi sütüyle karıştırılmamalıdır. Hindistan cevizi suyunun aksine, Hindistan cevizi sütü doğal olarak oluşmaz. Bunun yerine katı haldeki Hindistan cevizi meyvesinin eti suyla karıştırılır.

 

Hindistan Cevizi Sütü Besin Değerleri

 

Hindistan cevizi sütünün içeriğinde insan vücudu için sağlıklı yağların yanı sıra protein, vitamin ve mineraller vardır. Lifler, C vitamini, folat, demir, magnezyum, potasyum ve manganez; Hindistan cevizi sütünün içerisinde bulunan mineral ve vitaminlerden bazılarıdır.

 

Hindistan Cevizi Sütü Faydaları

 


 
 

Hindistan cevizinin insan sağlığı açısından pek çok faydası bulunmaktadır. Ürün içeriğinde bulunan sağlıklı yağların metabolizmayı hızlandırarak kilo kontrolüne katkıda bulunduğuna dair kanıtlar bulunmaktadır.

 

Hindistan cevizi içerisinde bulunan MCT yağları, doğrudan karaciğere giderek enerji ve keton üretimi için kullanılır. Bu yağın, vücut yağı olarak depolanma olasılığı daha düşüktür. Araştırmalar aynı zamanda MCT yağlarının iştahı azaltmaya ve kalori alımını düşürmeye yardımcı olduğunu ortaya koymaktadır. Bununla birlikte, Hindistan cevizi sütü düşük kalorili bir besin değildir. Kilo kontrolü sağlanmak isteniyorsa, düşük oranlarda tüketilmesi tavsiye edilmektedir.

 

Bunların yanı sıra, Hindistan cevizi sütü üzerine yürütülen araştırmaların sonucunda, bu besini düzenli olarak tüketmenin; kötü kolesterolü düşüreceği, iyi kolesterolü artıracağı, iltihabı azaltacağı, mide ülser boyutunu küçülteceği ve virüslerle mücadeleye katkıda bulunacağı ortaya konulmuştur.

 

Hindistan cevizi sütüne alerjiniz yoksa, bu besinin üzerinizde herhangi bir olumsuz etki yaratması muhtemel değildir. Bununla birlikte, bazı sindirim bozukluğu uzmanlarına göre besin intoleransı olan kişilerin tüketim miktarına özen göstermesi gerekmektedir. Eğer herhangi bir besine karşı alerjiniz ya da duyarlılığınız varsa, Hindistan cevizi sütü tüketmeden önce bir beslenme uzmanına ya da doktorunuza danışabilirsiniz.

 

Hindistan Cevizi Sütü Nasıl Kullanılır?

 

 
 

Hindistan cevizi besleyici olmanın yanı sıra kalori değeri düşük olmayan bir besindir. Bu nedenle yemek tariflerine eklerken miktar konusunda dikkatli olmak gerekir. Hangi besine ne kadar Hindistan cevizi sütü eklemeniz gerektiğini merak ediyorsanız aşağıdaki listeyi dikkate alabilirsiniz:

 

· Kahvenize birkaç yemek kaşığı (30-60 ml) ekleyin.

· Smoothie ya da protein içeceğinize yarım bardak (100-120 ml) ekleyin.

· Çilek veya dilimlenmiş meyvelerinizin üstüne kaşık ile hafifçe gezdirin.

· Yulaf ezmesi ya da diğer pişmiş tahıllara birkaç yemek kaşığı (30-60 ml) ekleyin.

 
Özet: Hindistan cevizi sütü yaygın olarak kullanılan, lezzetli, besleyici ve çok yönlü bir besindir. Manganez ve folat gibi önemli besin içerikleriyle doludur. Diyetinize dikkatli miktarda eklemek; kalp sağlığınızı güçlendirmenin yanı sıra başka faydalar da sağlayabilir.
 

Bu lezzetli süt alternatifini denemek için buradan siparişinizi verebilirsiniz. Afiyet olsun!

 

Hindistan Cevizi Sütünün Enerji ve Besin Değerleri 
 
 Aroy-D Hindistan Cevizi Sütü Lite 
 Enerji ve Besin Değerleri   100 Ml için 
 Enerji (kcal/kj)  62/254
 Yağ (g)
-Doymuş yağ
5,9
5,5
 Karbonhidrat (g)
-Şekerler
1,2
0
 Protein (g) 0,9
 Tuz (g) 0,1

 
 Aroy-D Hindistan Cevizi Sütü 
 Enerji ve Besin Değerleri       100 Ml için 
 Enerji (kcal/kj)  185/764
 Yağ (g)
-Doymuş yağ
19
17
 Karbonhidrat (g)
-Şekerler
2
2
 Protein (g) 1,6
 Tuz (g) 0,05
 

  

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.