Hindistan Cevizi Suyunun Faydaları

02-09-2019 13:02
Hindistan Cevizi Suyunun Faydaları
Hindistan Cevizi Suyunun Faydaları

Hindistan cevizi suyu, son yıllarda oldukça popüler bir içecek haline geldi. Lezzetli ve canlandırıcı olan bu içecek, aynı zamanda günlük yaşantımızda yeterince alamadığımız minerallerle dolu.

Hindistan cevizi suyunun yararlarını makalemizde sizin için derledik. Keyifli okumalar!

Sağlıklı Besin Değerlerine Sahiptir

Hindistan cevizi, Cocos Nucifera isimli büyük palmiye ağaçlarında yetişir. İsmi hindistan cevizi olmasına rağmen, aslında bir yemiş türü değil, meyvedir.

Hindistan cevizi suyu, yeşil hindistan cevizi meyvesinin merkezinde bulunan meyve suyudur ve meyveyi beslemeye yardımcı olur. Hindistan cevizi olgunlaştıkça, meyve suyunun bir kısmı sıvı halde kalırken, geri kalan kısmı etli bir doku haline gelerek beyaz hindistan cevizi meyvesini oluşturur.

Hindistan cevizi suyu meyvede doğal olarak oluşur ve %94 oranında su ile çok az oranda yağ içerir. Bu sıvı, rendelenmiş hindistan cevizi etine su ekleyerek yapılan hindistan cevizi sütü ile karıştırılmamalıdır. Hindistan cevizi sütü yaklaşık %50 oranında su içerir ve yağ oranları hindistan cevizi suyuna göre daha yüksektir.

Bir bardak hindistan cevizi suyunda yaklaşık 46 kalori vardır. İçinde bulunan besin değerleri ise şu şekildedir:

• 9 gram karbonhidrat
• 2 gram protein
• Günlük C vitamini ihtiyacının %10’u
• Günlük magnezyum ihtiyacının %15’i
• Günlük manganez ihtiyacının %17’si
• Günlük potasyum ihtiyacının %17’si
• Günlük sodyum ihtiyacının %11’i
• Günlük kalsiyum ihtiyacının %6’sı

Antioksidan Değerleri Yüksektir

Vücudunuzda çok fazla serbest radikal olduğunda hücreleriniz zarar görür ve bu da bazı hastalıkların ortaya çıkma riskini artırabilir. Hindistan cevizi suyunda bulunan antioksidanlar, serbest radikalleri değişime uğratarak insan sağlığına katkıda bulunabilir. 

Diyabete Karşı Koruma Sağlar

Yapılan araştırmalar, hindistan cevizi suyunun yüksek kan şekeri değerlerini dengelediğini ortaya koymuştur. Kan şekeri değerlerinin dengede olması, diyabetin ortaya çıkma riskini düşürebilmektedir. Hindistan cevizi suyunun sahip olduğu magnezyum değerleri ise insülin duyarlılığını artırır ve kan şekeri değerini azaltır.

Kalp Sağlığı İçin Faydalıdır

Hindistan cevizi suyu, kolesterol ve trigliserit değerlerini dengede tutar. Bu kan değerlerinin dengede olması, kalp sağlığına fayda sağlar. Hindistan cevizi suyunun kan basıncını düşürmeye yardımcı olması, kan pıhtılaşması riskini de azaltabilir.
 
Egzersiz Sonrası Tüketilmesi Sağlıklıdır

Hindistan cevizi suyu, egzersiz sonrası vücuttaki sıvıların ve elektrolitlerin yenilenmesinde son derece etkilidir. Maksimum fayda için diğer sporcu içecekleri ile bir araya getirilerek içilebilir. Smoothielerde kullanılabilir. Hindistan cevizi suyu aynı zamanda vücudunuzun sıvı ihtiyacını karşılar, özellikle yaz aylarında kaybettiğiniz minerallerin yerine konmasına yardımcı olur.

Hindistan cevizi suyu, sağlığınız için son derece faydalı olan lezzetli, besleyici ve doğal bir içecektir. Kalbinize, kan şekerinize, böbrek sağlığınıza ve çok daha fazlasına faydalı olabilir. Bu niteliklerin çoğunu doğrulamak için daha fazla kontrollü çalışmaya ihtiyaç duyulsa da, bugüne kadar yapılan araştırmalar cesaret vericidir.



IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.