İtalyan Mutfağının 10 Temel Malzemesi

12-09-2019 17:49
İtalyan Mutfağının 10 Temel Malzemesi

İtalyan Mutfağının 10 Temel Malzemesi

 

 

İtalyanlar iyi yemek yemeyi bilirler. Bunun en önemli nedeni de kullandıkları malzemelerin taze ve lezzetli olmasıdır. Geleneksel İtalyan mutfağı, Akdeniz yeme-içme alışkanlıklarını izler. Basit, bütün, doğal malzemelere odaklanır ve dünyanın en sağlıklı beslenme biçimlerinden biridir. Araştırmalar, Akdeniz tarzı beslenme düzeninin kilo kontrolünü kolaylaştırdığını, kan şekeri seviyelerini dengede tuttuğunu ve depresyon riskini azalttığını ortaya koymaktadır.

 

Bir İtalyan gibi yemek için, bir İtalyan gibi malzeme seçmek gerekir. Aşağıdaki listedeki lezzetli malzemeleri inceledikten sonra siz de kendinize nefis bir akşam yemeği hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!

 

Zeytinyağı

 

 

 


Güzel bir İtalyan yemeği, iyi bir zeytinyağı ile yapılmalıdır. Zeytinyağı, ağızda bıraktığı aromanın yanı sıra sağlığa faydaları ile de öne çıkan bir besindir. Yapılan araştırmalara göre, iki çay kaşığı zeytinyağı, kalp hastalıkları riskini yüzde on oranında düşürmektedir. Ekstra sızma zeytinyağının içindeki doymamış yağ asitleri ve E vitamini vücuttaki iltihabı azaltır. Bununla birlikte zeytinyağı kan şekerini düzenler ve kan basıncını dengede tutar.

 

Domates 

 


 


Domates, İtalyan mutfağının en sık kullanılan malzemelerinden biridir. İtalyanlar hem başlangıç yemeklerinde hem de ana yemeklerinde sık sık domatesin lezzetinden yararlanırlar. Domatesin içeriğindeki antioksidanlar, çeşitli kanser türlerine karşı (örneğin; prostat kanseri) koruma sağlar. Kalp sağlığı için de faydalı olan domates, aynı zamanda mükemmel bir iltihap sökücüdür.

 

Makarna

 


 


Karbonhidrattan korkmayın! 2016 yılında yapılan bir araştırma, Akdeniz çevresinde makarna tüketen kişilerin bel ölçüsünün diğerlerine göre daha ince olduğunu ortaya koydu. Üstelik makarna tüketmek; zeytinyağı, domates, sarımsak gibi sağlıklı malzemeleri tüketmenin de yolunu açıyor. Makarnayı al dente usulü pişirmek, bu yiyeceğin bir başka sırrı. Makarnanın lezzetini artıran bu pişirme biçimi, glisemik indeksinin de daha düşük olmasını sağlıyor. Bir porsiyon makarnanın için de 7 gram lif bulunuyor.

 

Sarımsak

 


 


Tarih boyunca sağlığa olan faydaları ile bilinen sarımsak, İtalyan mutfağının en sık tüketilen besinlerinden. Yapılan araştırmalar sarımsağın, kan basıncını dengede tuttuğunu, kanser hücrelerin büyümesini yavaşlattığını ve kanser riskini azalttığını ortaya koyuyor.

 

Mantar

 


 

 

Mantar, İtalyan soslarının olmazsa olmazlarındandır. Etsi bir dokuya sahip olan mantar, aynı zamanda harika bir protein kaynağıdır. Mantar, içerdiği düşük kalori değeri ile kilo kontrolünü kolaylaştırır. Aynı zamanda antioksidan, potasyum ve B vitamini açısından zengindir. Sinir sisteminizi iyileştirir, saçlarınızın ve cildinizin sağlıklı kalmasını sağlar. Mantarın sağlıklı özelliklerinden maksimum seviyede yararlanabilmek için ızgarada pişirilmesi önerilmektedir.

 

Kurutulmuş Kekik

 

 

 


Domates bazlı bir İtalyan sosu, kekik olmadan düşünülemez. Bir tutam kurutulmuş kekik, yemeklere tadı damaktan çıkmayacak bir lezzet kazandırır. Antioksidan açısından zengin olan kekik, vücudun serbest radikallerle savaşmasına yardımcı olur. Düzenli kekik tüketimi, gün içinde tüketilen tuz miktarını azaltabilmektedir.

 

Balzamik Sirke

 

 

 


Yemeklere zengin bir lezzet kazandıran balzamik sirke, aynı zamanda sağlık için de faydalıdır. Yemeklerde bir miktar balzamik sirke kullanmak, kan şekerinin dengede kalmasını sağlar. Kan şekerinin dengede kalması tokluk hissi yaratır ve bu da kilo kontrolünü kolaylaştırır.

 


 


 

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.