Sushi Hazırlama Rehberi

11-10-2018 16:36
Sushi Hazırlama Rehberi

Sushi Hazırlama Rehberi


Evde sushi yapmak isteyenler için ipuçları ve püf noktaları içeren bir rehber!


Evde sushi yapmak için satın almanız gerekenler ilk etapta gözünüze fazla görünebilir. Ancak nori, sushi pirinci ve sirke gibi ürünler çok uzun süre boyunca bozulmadan kalabilir ve tekrar kullanılabilir. Üstelik evde kendi sushinizi hazırlayarak bir restorana kıyasla çok daha fazla sushi hazırlayabilirsiniz.

Bonus: evde kendi sushinizi hazırlamak gerçekten eğlencelidir!


Satın Alınması Gereken Temel Gıdalar


 Sushi Pirinci : https://www.gurmenet.com/urun/yayla-gurme-sushi-pirinci-500-gr


• Sushi Matı : https://www.gurmenet.com/urun/benefisha-m0029b-sushi-sarma-hasiri-bambu-yesil-24-cm


• Nori : https://www.gurmenet.com/urun/kaitatuya-yaki-nori-sushi-yosunu-blue-50-yaprak


• Soya Sosu : https://www.gurmenet.com/urun/jade-bridge-less-salt-light-soy-sauce-soya-sosu-150-ml


• Susam : https://www.gurmenet.com/urun/ayfer-kaur-susam-tane-75-gr


• Chia Tohumu : https://www.gurmenet.com/urun/yayla-gurme-chia-tohumu-500-gr


• Wasabi : https://www.gurmenet.com/urun/tassya-wasabi-toz-140-gr


 Zencefil Turşusu : https://www.gurmenet.com/urun/foodco-beyaz-zencefil-tursusu-1-5-kg


 Sushi Tabağı : https://www.gurmenet.com/urun/miyake-tsc20-14-porcelain-plate-with-leg-sushi-tabagi-21x13-5x3-5-cm

 

Pirinç Sirkesi : https://www.gurmenet.com/urun/jade-bridge-white-rice-winegar-pirinc-sirkesi-500-ml 

 

Bu temel gıdaların yanı sıra, kendi sushinizi yaparken dilediğiniz sebze ve protein içeren gıda seçeneklerini kullanabilirsiniz. Bazı sık kullanılan sebzelere salatalık, avokado, kuşkonmaz, taze soğan, havuç, lahana ve turp örnek olarak verilebilir.


Protein seçeneklerine geldiğimizde ise karides, orkinos ve somon dahil olmak üzere pek çok deniz ürününü kullanabilirsiniz. Eğer et tüketmiyorsanız, tofu sizin için iyi bir seçenek olacaktır. Ayrıca sushilerinizin içine krem peynir de sürebilirsiniz. Yaratıcı olmak serbest!


Adım 1 : Pirinci hazırlamak


1 + ½ su bardağı sushi pirinci ile 2 su bardağı suyu pirinci bir tencerede pişirin. Su kaynamaya başladıktan sonra ısıyı azaltın. Pirinci 20 dakika kaynatın ve her 5 dakikada bir karıştırın. 20 dakika sonra ateşi kapatın. Pirinç yerine kinoa da kullanabilirsiniz. Pirinci kaynatmak, sushi hazırlamanın en uzun zaman alan kısmıdır. Bu esnada sebzelerinizi ve deniz ürünlerinizi hazırlayabilirsiniz.


Adım 2 : Pirinci tatlandırmak


Pirinç sirkesi, beyaz sirke ya da tuz ve sirke kullanarak pirincinizi tatlandırın. Yukarıdaki pirinç miktarına göre 1 tatlı kaşığı pirinç sirkesi kullanabilirsiniz. Sirkeyi pişmiş pirincinizin üzerine dökün, çatalla kabartın ve tadına bakın. Tuz ya da şekeri istediğiniz gibi ayarlayın. Tatlandırma işlemi bittikten sonra pirinci bir kaba alın ve kabı bir kağıt havluyla örtün.


Adım 3 : Sebzelerinizi kesin


Pirinciniz soğurken sebzelerinizi jülyen biçimde kesin. Dikey olarak kibrit boyutunda sebzeler sushi için uygun olacaktır.

 

Adım 4 : Sarın


Uzun süren bir temizlik sürecinden kaçınmak için bambu hasırınızı streç film ile kaplayın. Hasırın üzerine önce nori serin, iç kısma soğumuş pirincinizi yerleştirin. Bunu bir kaşık yardımıyla ince bir pirinç tabakası sürerek yapabilirsiniz. Orta bölüme iç malzemelerinizi yerleştirin. Hepsi birbirine yakın olsun. Ardından hasırınızı sarın ve rulo haline getirin.

Adım 5 : Kesin


Rulo haline getirdiğiniz sushinizi tek lokmalık parçalar halinde kesin. Ardından her bir sushi parçanızın üzerine sevdiğiniz bir besin ile süsleme yapın. Bunun için balık parçaları, susam, karides, badem, mango, taze soğan, yosun ya da avokado kullanabilirsiniz.

En son adımda ise soya sosu ve wasabi ile servis edin. Afiyet olsun!

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.