Sushi Pirinci Ve Evde Sushi Yapma Yöntemleri

10-04-2018 16:21
Sushi Pirinci Ve Evde Sushi Yapma Yöntemleri
SUSHI PİRİNCİ VE EVDE SUSHI YAPMA YÖNTEMLERİ

Mükemmel sushiyi yapmanın yolu, mükemmel pirinci seçmekten geçer. Uzak Doğu mutfağının yıldızı sushi ile ilgili püf noktaları bu yazıda!
 

 

Japon mutfağı denildiğinde akla ilk gelen lezzetlerden biridir sushi. Özellikle son yıllarda ülkemizde de oldukça popüler bir lezzet haline gelen sushi, dışarıdan yemek söylendiğinde en çok tercih edilen yiyeceklerin başında geliyor. Gerek görünümü, gerek pahalı bir gıda olması, gerekse içeriğindeki malzemelerin komplike karakteri; sushinin evde yapılamayacağı izlenimini uyandırıyor. Bu nedenle pek çok kişi evde sushi yapmayı denemektense, dışarıdan sipariş vermeyi tercih ediyor. Eğer siz de böyle düşünenlerdenseniz, size güzel haberlerimiz var: evde sushi yapmak hiç de düşündüğünüz kadar zor değil!

Evde güzel sushi yapmanın yolu, iyi pirinci seçmekten geçiyor. Direkt bunun için üretilmiş olan sushi pirincini kullanarak siz de mükemmel sushi yapımının en önemli bölümünü halledebilirsiniz. 

Şimdi, sushi pirinci ile ilgili en çok sorulan sorulara bir göz atalım: 

Sushi Pirinci Nedir?

 


 

Sushi pirinci, sushi yapımında kullanılan üst kalite bir pirinç çeşididir. Düşük şekerli ve glutensiz bir pirinç türü olan sushi pirinci, sağlıklı besin değerleriyle öne çıkar. B grubu vitaminler açısından zengin bir içeriğe sahip olan sushi pirinci aynı zamanda yüksek minerallidir. Pek çok kişi, sağlıklı besin değerleri nedeniyle sushi dışındaki yemeklerin yapımında da sushi pirincini tercih etmektedir. 

Sushi Pirinci Nasıl Olur?


Sushi pirinci, şimdiye kadar pilav yaparken kullandığımız pirinç türlerinden daha farklı bir yapıya sahiptir. Bu pirinç türü, sushi yapımı için özel olarak üretilmiş ve pirinç sirkesi ile aromalandırılmıştır. Yuvarlak yapıya sahiptir. Sushi pirincini en lezzetli haliyle tüketmek için pişirmeden önce bol su ile yıkayarak üzerindeki nişastadan arındırmanız gerekir. Sushi pirincini kavurmadan önce yarım saat ılık suda bekleterek daha lezzetli ve besleyici bir pilav elde edebilirsiniz. Hazırladığınız bu pilavı da evde sushi yapımında kullanabilirsiniz. 


Sushi Pirinci Nerede Bulunur?


Sushi Malzemeleri kategorimize tıklayarak farklı markalardan sushi pirinci çeşitlerini inceleyebilirsiniz. İstediğiniz marka ve ebatlara karar verdikten sonra uygun fiyatlarla ve güvenli ödeme seçenekleri ile siparişinizi oluşturabilirsiniz. 

Evde Sushi Tarifi

 


 

Evde sushi yapmadan önce damak tadınıza uygun malzeme seçimi yapmalısınız. Bazı kişiler içerisinde çiğ balık olan sushi çeşitlerinden hoşlanırken, bazı kişiler pişmiş yengeç eti bulunan sushi türlerini tercih ederler. Ayrıca salatalık, havuç ve avokado gibi sebzeler kullanarak kendi vejetaryen sushi tarifinizi de oluşturmanız mümkün. 

Bununla birlikte herkesin hoşuna gidecek, zor olmayan bir sushi tarifi arıyorsanız, aşağıdaki tarifi deneyebilirsiniz:

Malzemeler :

•  1 su bardağı sushi pirinci
•  1 su bardağı su
•  3 adet sushi yosunu
•  Çeyrek avokado
•  1 havuç
•  1 salatalık
•  Somon füme
•  50 ml pirinç sirkesi
•  1 tatlı kaşığı şeker
•  1 tatlı kaşığı tuz
•  Soya sosu
•  Wasabi

Yapılışı :

1- Sushi pirincini iyice yıkadıktan sonra ılık suda bekletin. Sonra suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Piştikten sonra karıştırın, ocağı kapadıktan sonra pirincin üzerine peçete kapatın ve 15 dakika dinlendirin.
2- Dinlendirme işleminden sonra cam bir kaba alın, karıştırın ve soğumasını bekleyin.
3- Pirinç sirkesi, tuz ve şekeri tamamen eriyip homojen bir yapıya bürünecek kadar ısıtın ve bu karışımı pirince ekleyerek tamamen karışmasını sağlayın.
Dinlenip soğumaya bırakın.
4- Avokado, havuç ve salatalığı jülyen doğrayın. Bir kaseye su koyup içinde bekletin.
5- Sushi yosununu parlak yüzü size bakacak şekilde hasır bir servisin üstüne açın. 
6- Yosunun içine pirinç karışımını yayın.
7- Yosunun bir tarafına avokado, havuç, salatalık ve somono ekleyin, hasır servis ile sıkarak rulo haline getirin.
8- Dilimleyerek sushi formuna getirin, soya sosu, zencefil turşusu ve wasabi ile birlikte servis edin.

Afiyet olsun!

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.